De werken worden zonder lijst geleverd. De prijzen zijn vanaf € 150,=. 
Heeft u vragen of wilt u een werk kopen? Neem dan contact op via het contactformulier >>

Gastenboek

Wij stellen uw reactie in ons gastenboek bijzonder op prijs.

5 Reacties op Gastenboek

 • Leuk om weer die schilderijen te zien. Ik heb een van Jeaznne’sbruin-witte blaArkoppen. maar het is heel klein. Ik zou nog grzzg een grotere hebben. Zijn di nog azvzilable/

 • In een ver verleden wilde ik graag lid worden van kunstenaarsvereniging Sint Lucas die elk jaar in het Stedelijk Museum van Amsterdam een 3 weken durende tentoonstelling had. Daarvoor moest je worden geballoteerd door tenminste 2 leden. Zo kwamen Jeanne en Jacques Wesselius in mijn leven. Hoewel ik nog niet ‘op volle toeren’ draaide (ik zat nog op de VL-VU leraren opleiding) waren ze het snel eens over mijn lidmaatschap.

  De familie Wesselius woonde vlakbij en Jeanne nodigde mij al snel uit om ook eens naar hun werk te komen kijken. Daaruit ontstond een hartelijke relatie en kwamen wij tot de conclusie dat we zogenaamde open huis tentoonstellingen moesten organiseren. Veel vergaderen, waarbij de gezelligheid vaak tot grote hoogte klom. De eerste 2 tentoonstellingen waren bij de familie Wesselius en daarna bij ieder apart, waarbij wij ook een gastkunstenaar uitnodigden. Altijd gezellig en vaak werd er goed verkocht.
  Na iedere tentoonstelling werd de volgende dag opgeruimd. Dat ging niet altijd goed en zo kwam het dat de overgordijnen (die er waren afgehaald om beter licht te krijgen) per ongeluk bij de vuilnis op straat belandde. Ik was er bij dat de stemming toch wat bedrukter werd.

  Veel van de schilderijen van Jeanne ken ik nog; altijd met een levendige penseelvoering geschilderd, vrolijke werken waar blijheid vanaf straalt. Ik zie haar nog zo in haar atelier staan.
  Jacques werkte vaak op papier; grote abstracte werken en uitbundige bloemstukken. Vreemd eigenlijk, want hij was vaak wat introvert in zijn zijn. Ook hij had een echte schilderhand; dat wil zeggen dat je je gevoel in de penseelstreken kunt leggen en de composities ‘als vanzelf’ op het papier komen. Zo is het natuurlijk niet; er gaat een leven van hard werken aan vooraf; ploeteren, krassen, gummen, verscheuren en opbouwen. Zoeken is het en soms als je denkt het gevonden te hebben valt het na een week weer tegen.

  Ik waande mij door deze site weer even in Amsterdam; op de bank met een biertje; een gulle lach en een warm welkom.

 • Zeker de stadsgezichten zijn prachtig, leuk die auto’s en trams.
  groeten Ad Tiggeler

 • Ik vind het mooi…….

 • Het hele oeuvre van het echtpaar Wesselius in een website. Prima !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg ons op . . .